Transplantul si scandalul

Actorul Alexandru Arsinel a fost operat la rinichi. Transplantul sau a devenit motiv de scandal si certuri ce au ajuns si in media caci sustine cel care a depus plangere in acest sens nu s-a procedat corect. Actorul troneaza pe lista de pacienti de peste 70 de ani care a suferit un transplant, al treilea pacient de acest gen.

Ce este gresit? Sansa sa de a se fi gasit un donator compatibil si care sa il salveze? Nu acelasi lucru declara cel care a inaintat o plangere. Emanuel Ungureanu spune cu tristete ca a fost martorul la diverse cazuri cand multi pacienti s-au stins din lipsa sansei care sa ii salveze. Daca unii sunt pe listele de asteptare si ani de zile actorul a beneficiant de acel transplant in doar cateva zile.

Cine contesta insa ca actorul nu a fost pe listele de asteptare? Ramane de vazut. Parerile sunt impartite de vreme ce unii spun ca s-a intamplat pur si simplu altii spun ca lista de prioritati nu putea sa aiba un pacient atat de varstnic in cap de lista.

“Aparatorii” actorului sustin cu tarie ca este o situatie mizera. Acest scandal fara rost il are in prim plan pe cel care a oferit publicului atat de multe, ani din viata sa. Stela Popescu a fost cea care a dat glas acestui gand sustinandu-si colegul de scena.

Ce se intampla in spatele acestui scandal? Asa cum initiatorul plangerii spune ar trebui sa existe o comisie independenta care sa aiba ca scop verificarea listelor de pacienti si a modului in care se prioritizeaza acestia, cum se desfasoara deciziile de transplant pentru fiecare caz.

Se cere transparenta in acest domeniu. Tot ceea ce se stie public este ca donatorul a fost un tanar de 23 de ani care si-a luat viata. De restul se vor ocupa cei care au acum un caz penal in plus de cercetat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *