Traditii si superstitii de Anul Nou

Inceputul de an marcheaza de fiecare data dorinta de a incepe cu dreptul, de a avea parte numai de bine si de un drum lin in viata. Cine nu si-ar dori asta? Si pentru ca suntem un popor cu puternic accent pe superstitiine place sa credem ca asa cum vom incepe asa vom continua. In incercarea de a avea o energie pozitiva multi cred ca modul in care sarbatoresc Anul Nou este si ceea ce aduce o amprenta in stilul de viata ulterior.

Din lista de superstitii de Anul Nou se numara:

  1. Scapa de datorii si incepe anul cu bani in buzunar insa nu imprumutati. Asta pentru a nu avea probleme financiare ulterioare.
  2. In unele zone urbane se crede ca a consuma mamaliga este semn de castig pentru ca se asociaza cu galbenul aurului. Asadar, pentru unii mamaliga nu este mancarea saracului.
  3. In unele placinte se obisnuieste a se pune un banut. Cel care gaseste banutul este un om castigat la propriu pe toata durata anului.
  4. In prima zi din an nu se arunca nimic din casa. Ba chiar si gunoiul ar trebui sa ramana la locul lui. Aceasta superstitie spune ca tine de a nu lepada norocul asa cum se spune din batrani.
  5. Trebuie sa porti ceva nou. Asta iti asigura faptul ca vei avea parte de noroc in anul nou si se coreleaza cu ideea de a incepe in egala masura. De asemenea se crede ca o tinuta rosie sau chiar si cel mai mic accesoriu de aceasta natura este cel care iti aduce culoarea sansei pentru anul ce urmeaza.

Traditii si superstitii sunt multe. Atat din punct de vedere estetic, culinar cat si mental. Se crede ca trebuie sa consumi peste si struguri, ca trebuie sa faci mult zgomot si nu in cele din urma ca trebuie sa te saruti sub vasc. Insa ce ar fi ca toata noaptea sa incerci sa respecti toate acestea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *