Top sfaturi pentru ingrijirea scalpului si a parului

Parul deteriorat si cu un aspect total lipsit de vitalitate nu este doar un efect al unei stari proaste ce vine din interior. Tine si de o serie de obiceiuri ce ai putea sa le ai si fara sa iti dai seama iti afectezi starea de sanatate a parului.

Iata cateva obiceiuri pe care ai putea sa le ai si care te afecteaza:

  1. Spalatul pe cap zilnic este cel care iti distruge uleiurile naturale ale parului. Ajungi sa il obisnuiesti sa se ingrase cu atat mai repede, de fapt sa secrete din ce in ce mai mult si mai rapid uleiuri. Efectul nu este cel dorit, desigur.
  2. Apa fierbinte iti aduce o falsa idee de relaxare asa cum cred unii. De fapt tine de afectarea structurii parului cand acesta are tendinte de rupere si nu numai. De fapt se indica ca apa folosita sa fie una de o temperatura doar calduta.
  3. Si sa iti clatesti parul inseamna nevoia de a repeta procedura pana cand esti sigura ca nu a mai ramas un rest de produse. Asta pentru ca acestea se usuca si ajung sa imbacseasca parul cu mult mai repede.
  4. Speli parul repetat in aceeasi sesiune de dus? Nu faci prea mult gresit insa nici de bine nu e. Asta pentru ca parul are nevoie de spalare insa sa nu uitam ca la mijloc sta si scalpul. Asadar, cu cat il speli mai des cu atat il usuci mai tare si sa dai in matreata este un efect imediat.
  5. Folosirea produselor ieftine este de asemenea ceea ce poate afecta sanatatea parului. Asta pentru ca la un moment dat o simpla creare de clabuci si spuma nu iti poate asigura spalarea corecta a parului.
  6. Mastile, tratamentele si balsamul- chiar daca nu zilnic ar trebui sa tii cont de folosirea unor astfel de produse din nevoia de a descalci parul si nu in cele din urma pentru a-l coafa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *