Tipuri de cafea pe care sa le incerci

Fiecare colt de lume are propriul sau stil. Asa ca nu este de mirare ca pana si cafeaua este diferita de la caz la caz. Pentru a intelege savoarea acesteia ar trebui sa incerci oriunde mergi un sortiment de cafea . Iata cateva din sugestii pentru a te simti cu adevarat turist ce exploreaza lumea in care ajunge:

  1. Gibraltar este un sortiment specific americanilor ce merita incercat fara doar si poate. Sunt si ei maro consumatori de cafea si daca nu ajungi la Sturbucks ai mers degeaba.
  2. In Italia merita sa incerci al lor machiatto, un expresso indulcit si echilibrat de spuma de lapte. Expresso Romano este si ea o cafea cunoscuta pe care sa o incerci. Ineditul acestei cafele se refera la cafeaua la care se adauga si lamaia. Absolut divin!
  3. Flat White este ceea ce ar trebui sa incerci in Australia de ajungi. Expresso cu spuma de lapte este ceea ce se serveste in acest sortiment. Insa are si el un farmec aparte si specific locului.
  4. Ceea ce este de asemenea deosebit si ar trebui sa incerci tine de cafeaua din Viena. Incearca Wiener melange. Asa cum si numele ii sugereaza este o combinatie de elemente ce include si ou, mai exact galbenusul de ou, alaturi de zahar brun, la care se adauga si putina frisca. Clasica lor cafea este mai simpla insa nu exclude si frisca din compozitie.
  5. Turcia are si ea sortimentele sale insa cea la ibric este printre primele de incercat. Chiar daca ti se va parea simpla in aparenta vei descoperi ca nu se compara cu multe altele. Si afla ca aici se pune atat mult accent pe modul in care se realizeaza cafeaua incat femeile care nu aveau grija de ibric puteau ajunge chiar si la divort, un motiv bine intemeiat pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *