The Impossible- de la paradis la drama

Recomdam un film bun celor indragostiti de drame ca gen si nu numai. The Impossible, in regia lui Juan Antonio Bayona,  spune poveastea unei familii cu 3 copii care isi planifica o vacanta in Tailanda. Nimic mai relaxant si de vis decat aceasta locatie pana sa intervina natura si sa schimbe cursul evenimentelor la 180 de grade. Un tsunami avea sa distruga totul, de la bucuria sarbatorilor caci era dimineata de Craciun si pana la a pune la mare incercare familia, personajele principale.

Dupa cateva minute de relaxare la piscina intreaga ona este devastata. Maria, personaj interpretat de Naomi Watts isi regaseste unul si cel mai mare dintre baieti alaturi de care traieste un chin. Lovita grav incearca sa gaseaca ajutor si ajunge intr-un spital, moment in care baiatul sau in ciuda varstei fragede isi da silinta sa ajute. Familia este separata si grija si nestiinta macar ca sunt in viata apasa greu.

Intr-un al plan al actiunii tatal ramas cu cei doi baieti mai mici face ce ii sta in putinta cu gandul urgent si ardent de o gasi pe sotia si baiatul sau. Pleaca cu un grup in cautarea spitalelor si cand speranta incepe sa se piarda se regasesc in lacrimi si printre oameni plini de durere.

Desi un film din 2012, la noi premiera a avut loc la inceputul anului 2013. Pe langa drama povestii intalnim ceea ce un suflet de copil dezvaluie, puterea de a constientiza situatia, puterea de a fi sprijinul mamei sale. Partea impresionanta este si dorinta sa de a putea ajuta si pe cei din jur. O situatie care face drama totala, o poveste care prezinta  secventa a unor turisiti zdruncinati de puterea nestavilita a naturii, caci in fata ei suntem spulberati fara sanse.

The Impossible se incadreaza cu o nota mare la genul drama caci aduce nu numai partea edificatoare a genului dar te si tine cu sufletul la gura pe durata intregii actiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *