Terapie prin razbunare

Se spune ca razbunarea este arma prostulul. Sa fie sau nu adevarat pana la urma razbunarea nu are ce sa aduca bun in viata ta. Si totusi tensiunea ce o aduni in tine se elibereaza practic cu satisfactia ca nu esti singurul care a suferit la un moment dat. Si cand vine vorba de viata intima razbunarea din acest punct de vedere iti complica viata.

Te-ai gandit de ce oamenii apeleaza la terapia prin razbunare, la sexul din razbunare? In primul rand vine in subconstient ideea de a recastiga stima de sine. Te simti tradat si asta afecteaza imaginea ta, in fortele proprii intrucat se asociaza cu ideea de pierdere, de incapacitate de a tine o relatie, de a continua intr-un viitor asa cum se contura pana la un moment dat. Se cauta acea putere de a trece mai departe insa nu inainte de a „testa” daca in alte cazuri merge. E ca si cand faci o comparatie si in cele din urma afirmi „ca el/a fost de bine”.

In al doilea rand este o alta modalitate de a trece peste o despartire. Pana la urma se necesita o inlocuire a ceea ce s-a pierdut. Asta si se intampla, o relatie in care te avanti fara sa mai conteze circumstantele, ca o masura disperata. Sexul de razbunare se aplica cel mai adesea in cazul barbatilor, dispusi sa isi dovedeasca lor in primul rand capacitatile de macho acolo unde tradarea, separarea a zdruncinat echilibrul.

Una peste alta o astfel de „terapie” poate insa sa vina si cu partea mai putin placuta, aceea de a accentua o noua drama. Esecul perceput si la nivelul unei astfel de relatii face ca pana la urma cel care doreste sa se razbune sa fie de fapt pradatorul pradat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *