Sunt lucruri ce nu ar trebui sa i le spui sefului

Poate fi unul din cei mai cool sefi. Poate fi de varsta ta insa in cele din urma rangul ramane rang asa ca nu ar trebui sa treci de o limita. Tine cont ca un sef iti este superior si chiar si din prietenie unele aspecte nu ar trebui sa i le spui nici ca secrete.

  1. Viata privata. Sau cel putin intimitatile nu sunt de spus. Oricat de mult ai crede ca astfel de aspecte nu ar avea de ce sa iti afecteze starea si job-ul nu este o chestiune pe care sa o spui. Cati copii, cand si asa mai departe, bolile cronice nu sunt de spus.
  2. Viata de noapte. Petrecerile prea multe sau prea putine, iubitii si problemele sentimentale nu sunt nici ele de amintit mai ales in fata unor sefi. Ori astfel de povesti tindem sa le judem subiectiv si nu este in favoarea ta sa patesti asta.
  3. Situatia materiala. Poate ca o forma de compasiune, ca un aspect normal pana la urma sa spui sefului ca ai un sot sau prieten care castiga foarte bine ar putea insemna o concluzie de genul: nu are nevoie de marire de salariu, altii sunt mai saraci. Asa ca fara sa stie situatia ta de acasa va gandi poate superficial si nedrept. Deloc in favoarea ta.
  4. Parerea ta despre el. Stii cum se spune, de sef numai de bine. Asa ca evita sa iti expui parerile tale despre el. Poate ca nici de bine nu ar trebui sa spui din ideea ca il periezi si nu iti doresti asta. Poate ca nici de rau caci in orice caz vei fi aspru criticat la randul tau. Asa ca lasa asta pentru discutii cu prietenii.

Intelegand care este pozitia reala intr-o companie vei sti si sa gestionezi faptul ca seful tau nu iti este cel mai bun prieten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *