Slapii, o optiune neinspirata

Cand vara te doboara cu caldura sa optiunea de incaltari tip slapi este poate cea mai la indemana. Nimeni nu spune insa ca nu este cea mai inspirata. Daca de-a lungul timpului au tot aparut  modele care sa concureze in topurile preferintelor. Chic si de o varietate de culori slapii si in egala masura sandalele cu tot felul de barete dar minimaliste nu au cum sa fie o optiune sanatoasa.

Blestemul durerilor

Incerci sa gasesti un substitut pentru pantofii cu toc. Asta pentru a scapa de dureri. Doar ca  o data cu asta vine si un alt chin. Slapii nu te scapa de dureri. Slapii nu sunt comozi desi par astfel. Afla in primul rand ca presiunea ce o pui pe talpa, pe degete este poate egala cu acea durere cand porti tocuri.

Specialistii avertizeaza ca a purta slapi este egal cu a afecta sub alte forme picioarele. In primul rand gleznele au de suferit. Piciorul nu este sustinut bine, nu are o sustinere astfel ca la nivelul gleznei se resimte o durere acuta. Mai mult decat atat,  talpa se poate aplatiza in timp. Stii cum se spune nici cu nici fara nu este bine.

Pe langa durerea in sine ce vine de la bareta dintre degete tine si de o parte inestetica de basici asta pe langa durerea in sine caci nu este tocmai confortabil sa ii porti in fiecare zi. Si peste toate acestea se adauga si un compromis de igiena. Pentru ca slapii sau sandalele sunt cu o talpa joasa si cu deschidere maxima, acoperind de fapt doar cu cateva barete. Asta va insemna ca tot praful de pe strada va acoperi frumos pedichiura ta. Deloc de vis. Insa ce-i drept pe plaja slapii sunt de preferat. Sau cel putin prin casa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *