Sfaturi pentru obtinerea job-urilor

Ni s-a intamplat celor mai multi dintre noi- am gasit un anunt cu job-ul pe care ni l-am dorit dintotdeauna, si suntem pregatiti sa aplicam. Devenim atat de fericiti de acest job, insa totul se termina in momentul in care vedem calificarile si realizam ca nu avem toate acele cerinte pe care fisa postului le cere.

Fiecare job este foarte diferit de altul, cu toate ca titlul job-ului are acelasi anunt. Ai putea fi tu persoana pe care compania o cauta, in ciuda cerintelor sau a experientei pe care o cere angajatorul. Tot ce trebuie sa faci este sa ii convingi pe angajatori ca esti cel mai potrivit.

Afla ce poti sa faci ca sa fii mai bun decat cei care sunt deja supracalificati

Iesi in evidenta. Incearca sa scrii o scrisoare de intentie unica sau un CV care sa se potriveasca perfect companiei in care iti doresti sa lucrezi. Cu toate ca e posibil sa ai un mic dezavantaj din cauza lipsei de experienta sau a abilitatilor, evidentiaza-le pe cele pe care le ai deja. Foloseste cuvinte puternice si pozitive atunci cand incerci sa subliniezi o abilitate pe care acestia o cauta, in ciuda faptului ca exista candidati cu calificari sau experienta.

Fa-ti temele. Afla cat mai multe informatii despre compania la care iti doresti sa lucrezi. Citesti stiri despre aceasta sau verifica mediul de lucru pe care il ofera pentru a vedea cat de bine interactioneaza angajatii intre ei si cat de multumiti sunt de job-ul pe care il au.

De asemenea, nu te astepta ca totul sa mearga de la sine odata ce ai lasat CV-ul la departamentul de resurse umane. Incearca sa vorbesti cu familia sau cu prietenii si intreaba-i daca au un cunoscut in interiorul companiei. Propune-i o intalnire persoanei respective si pune-i cateva intrebari despre firma- si poate va pune si o vorba buna pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *