Secrete de pastrare a cafelei

Cafeaua se pastreaza si ea in anumite conditii daca ceea ce ne dorim tine de aroma sa pastrata in timp indiferent de momentul la care alegem sa o servim. Si pentru a distinge care este cea mai buna metoda trebuie in primul rand sa definesti modul in care iti pastrezi cafeaua.

Incepi cu a pune cafeaua in recipientul tau. Din momentul in care desfaci pachetul de cafea ar trebui sa optezi pentru un borcan sau orice tip de recipient din ceramica sau sticla insa in orice caz inchise bine cu capac. Mai mult decat atat, daca de obicei pastrezi cafeaua pe masa, la vedere, in bataia lumii, a soarelui cel mai indicat este sa alegi un recipient opac in care sa pastrezi cafeaua.

Cafeaua in frigider nu este o metoda care sa te ajute sa ii pastrezi acesteia aroma. Asa ca alege sa nu faci asta caci nu te ajuta. Fie va absorbi umezeala si va retine mirosurile din frigider, fie ca va fi afectata de temperaturile din frigider, se risipesc uleiurile speciale din cafea, ceea ce face ca in cele din urma sa se piarda aroma si gustul adevarat al unei cafele desavarsite.

Prospetimea unei cafele este pusa la indoiala si cand vine vorba de modul in care se consuma. Daca optezi pentru boabe acestea se pastreaza mai bine. Insa de vreme ce le vei macina in scurt timp in numaratoare de zile isi pierde aroma. Asa cum recomanda specialistii cafeaua boabe se pastreaza in medie o luna in timp ce cafeaua macinata se pastreaza in medie 2 saptamani pentru a fi considerata inca o cafea buna si cu proprietatile sale aromatice.

Cel mai bine este sa achizitionezi cafea prajita si sa folosesti cate putin macinata dupa cta iti trebuie pentru a-i pastra savoarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *