Scandalurile si placerile publicului

Remarcam in ultimul timp o tot mai mare audienta a posturilor tv cu stiri de monden. Tot ce inseamna scandal, tot ce are legatura cu viata mai mult sau mai putin personala a perosonajelor din lumea mondena a showbiz-ului romanesc devine o sursa pentru multi de a se amuza sau pur si simplu un interes. Ori seara tarziu acest lucru te poate relaxa?

Gusturile nu se discuta adevarat si tot in mana publicului este optiunea de a urmari sa nu o anumita emisiune de gen. Cu telecomanda in mana tu detii controlul a cee ce vrei sa privesti, ai optiuni si alternative. Ce face sa fie totul asa captivant? Strategiile lor de marketing dau roade caci lumea se identifica usor, usor cu viata acelora de la televizor. Brusc realizezi ca cel din fata ta la tv are mai multe probleme sau totul este cu mult mai grav sau rusinos cand o tara intreaga ajunge sa-ti cunoasca secretele. Si asa cum vorba populara spune „sa moara si capra vecinului” totul devine interesant de urmarit.

O alta parte a povestii se refera la categoriile de varsta. Cu siguranta ca fanii vor urmari tot ce tine de personajul pe care ei il apreciaza, vor comenta si vor tine partea, vor dezbate si vor incuraja. Totul se imparte in doua si asa cum publicul este cel care ii aduce in atentie si le ridica cota de popularitate la fel va fi si in cazul unui scandal, unei emisiuni de cancan. Totusi se exclud anumite categorii caci orarul acestor emisiuni isi spune cuvantul. Insa din nou o strategie care tine de lupta pentru audienta vine cu diversitatea lor, cu emisiuni de cancan la aproape orice ora.

Ajungem la concluzia ca nu va mai conta daca astfel de emisiuni sunt sau nu educative caci totul se rezuma la „a dezbraca vedetele de secrete”. Partial vine si promovarea lor in partea profesionala si publicul pur si simplu le tine „active””.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *