Salvarea prin salvare

Salveaza ca sa fii salvat- asa se poate traduce situatia actuala a cainilor comunitari. Se asteptau masuri si cand asta s-a decis au intervenit alte probleme si discutii. S-a decis ca acei caini ce se strang de pe strazi sa aiba o soarta decisa pret de cateva zile. Daca ochii induiosatori nu au puterea de a convinge sa fie adoptati ajung inevitabil la eutanasiere. Si asta pentru ca nu sunt fonduri pentru a intretine un numar atat de mare de caini.

In capitala insa situatia se schimba si termenul ajunge sa fie la jumatate. Ar insemna o msicare rapida din partea celor care pot sa salveze aceste suflete. Insa cum si conditiile sunt de natura sa sperie cainii de pe strada au slabe sanse sa isi continue viata in slujba de animal de companie. Cazurile difera caci acolo unde fondurile sunt folosite cu interes si unde donatiile vin fara doar si poate cainii isi continua traiul.

Ce presupune adoptia. Pentru ca povestea sa nu se mai repete autoritatile au impus reguli de adoptie. In primul rand sa se faca dovada faptului ca pot unde si cu ce intretine un caine. Pentru un al doilea suflet ar inseamna sa se plateasca o taxa in timp ce cei care pot si doresc sa adopte un numar mai mare de caini sunt scutiti de orice taxa. Singurul lucru impus este sa nu fie abandonat. Fiecare caine va fi inregistrat si daca se confirma ca acel catel care prin semnatura a fost adoptat si apoi lasat pe strazi se risca nu numai amenzi insa pana si dosar penal, infractiune.

Cu o situatie care dureaza de ani de zile, cu o urgentare de caz caci ultimele evenimente au contribuit la asta toata lumea asteapta sa se faca dreptate. Asta se intampla insa cu nevoia ca pentru a ne considera salvati de riscul cainilor de pe strada sa salvam la randul nostru pe cei care sunt privati de un camin si stapan. Salveaza si vei fi salvat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *