Salinele-sanatate pura

Salinele reprezinta pura sanatate. Cu ajutorul lor iti poti vindeca problemele in astm brosic sau bronsita cronica . Daca vrei sa mergi intr-un loc deosebit o salina este alegerea perfecta . Acolo te poti bucura de un peisaj dar si de cateva ore sa pura sanatate. Se stie ca salina face bine la plamani precum si la sistemul respirator. De asemenea salinele sunt niste obiective turistice foarte vizitate atat de turistii interni cat si de cei externi.

Cele mai frumoase saline

Una din cele mai frumoase saline dar si cea mai veche salina romaneasca este salina Turda. Se imparte in trei mine: Rudolf,Ghizela si Terezia. Acestea iti ofera o multitudine de posibilitati de a te distra. Salina se bucura de teren de sport, minigolf, bowling, sala de concert precum si o gondola imensa. De asemenea acolo se afla si cascada celebra de sare pe prete ,formata prin depunerea sarii din solutia salina care se prelingea din galeriile roamne.

O alta salina superba este Targul Ocna situata la doar 15 km de Onesti . Este un mare centru de tratament al bolilor respiratorii dar si un loc superb de relaxare. Este dotata cu teren de baschet,tenis de camp, etc. De asemenea te poti ruga linistit la biserica Sf Varvara . Exista si un restaurant de unde poti savura diferite mancaruri traditionale moldovenesti.

De asemenea si salina Praid este un loc superb de relaxare aflata la 9 km de Sovata. Este dotata cu baze de tratamente, locuri de distractie precum si o capela mai retrasa unde te poti ruga. In interiorul salinei se afla si o biblioteca, o galerie de vinuri precum si un muzeu al minei de sare.

Salina Salnic Prahova este cea mai mare salina europeana aflata la 210 m adancime,fiind cea mai mare salina din Europa.Aerul de acolo are proprietati vindecatoare deoarece este bogat in ioni de natriu, deci daca ai ocazia nu ezita sa mergi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *