Programul de somn si slabitul

Pentru cei si cele care de atatea ori s-au lovit la propriu de ineficienta unor diete la un moment dat exista acel sentiment de a dori sa te trezesti dintr-un vis. Sa slabesti fara sa iti dai seama si sa uiti de tot felul de variante. Sa ajungi la greutatea ideala fara sa faci prea mari eforturi. Variante sunt, unele chiar fara sa te infometezi ci sa mananci mai mereu. Dar poti slabi si in timpul somnului.

Regula este sa pastrezi un ritm al somnului. Un studiu realizat in acest sens arata ca persoanele care au un ritm de somn regulat sunt cele care isi pot pastra silueta si sunt mai slabe decat acele persoane care au ore de somn neregulate. Studiul a fost realizat pe nu mai putin de 300 de femei, cu varste intre 17 si 26 de ani. Rezultatele au aparut in American Journal of Health Promotion si arata ca daca dormi mai mult sau mai putin decat media recomandata este predispus/a sa te ingrasi.

Asa cum spun cercetatorii organismul uman are nevoie in medie de 7 pana la maxim 8 ore de somn. Daca depasesti aceasta limita si mai cu seama daca nu tii cont de minima totodata grasimea corporala este si ea un efect din aceasta cauza. Dar asta ar insemna poate un sistem de militarie. Caci se intampla de atat de multe ori sa nu poti sa tii pasul cu un program fix chiar daca asta intentionezi. Pana la urma cercetatorii spun ca variatiile ce apar nu ar trebui sa depaseasca 90 de minute. Cu alte cuvinte cat mai aproape de stilul cu care obisnuim organismul. Nu ai patit ca in momentul in care depasesti ora de somn sa ai dureri de cap?

Organismul uman este o structura complexa ce se refera la toate activitatile pe care le facem. Cand ritmul este dat peste cap se instaleaza haosul de unde si variatiile de greutate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *