Nevoia de supraveghere a minorilor

Orice parinte isi doreste sa creasca un copil educat, destept insa calitatile dorite nu vin de la sine. Cu fiecare cearta de exemplu intre parinti cel mic isi va face o alta perceptie despre viata si modul de a se comporta. Cu fiecare cuvant jignitor acesta va fi influentat sa faca la fel. Insa dincolo de partea de atentie in aceasta privinta este supravegherea pentru ca lucrurile sa nu fie haotice.

O intamplare amuzanta intr-o oarecare masura a facut-o pe o mama sa realizeze ca a avea grija in permanenta de cel mic este partea benefica cand nu trebuie sa adaugi sume de bani colosale la facturi. In lumea tehnologiei avansate, cand parolele se salveaza in numele usurintei tale de acces la telefon sau computer, cu tablete si tot felul de gadgeturi care uimesc la fiecare pas cu tehnologia inclusa un copil de numai 6 ani a adaugat la plata lunara de abonament de telefonei mobila a mamei sale cateva sute de dolari. Joaca captivanta a facut ca dincolo de aplicatia gratuita sa cumpere tot felul de ajutoare in misiunea jocului. Facilitatea insa cu care a ajuns la aceasta „performanta” nu a fost intocmai ceva la fel de usor de surportat pentru mama sa.

Un caz care a facut valva tocmai pentru ca brandul respectiv de telefon este intr-o oarecare masura cel care a usurat un acces atat la parola cat si la telefonul in sine, sub falsa idee ca jocul este gratuit. Pe cat de hilar si poate ca totusi un caz fericit pe atat de edificator in a demonstra ce inseamna adevarata grija fata de copil. Nu este o strategie, nu exista un manual standard in lume care sa te invete ce inseamna sa fii un parinte insa constientizarea pericolelor este o necesitate. Cu gandul ca omul din greseli invata este o noua poveste de fiecare data; invatam in acelasi timp si parinti si copii ce urmari exista, ce decizii luam si cu ce repercusiuni vin acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *