Munca si stresul, intrusul in buna dispozitie

Stresul este poate inevitabil parte din viata noastra. Insa cand vine vorba de munca, de domeniul de activitate nivelul de stres creste vazand cu ochii. Tine asta si de personalitate, de psihic si modul in care putem suporta anumite conditii? Poate ca pana cand nu te lovesti de astfel de cazuri nu vei sti sa gestionezi astfel de influente in viata ta. Cert este insa ca munca ne doboara psihic si fizic, cu pasi mici si siguri.

Mika Kivimaki, de la University College London a facut un studiu pentru acest caz. Este poate logic faptul ca locul de munca are oarecare influenta in viata in general si acolo unde se intampla ca stresul sa faca parte in mod constant din activitate amprenta pe care o lasa se coreleaza nu numai cu buna dispozitie insa cu starea de sanatate.

Ingrijorator pentru toti un loc de munca stresant poate sta la baza unor probleme legate de inima. Cu un risc crescut de a face atac de cord sansele in mod concret cresc cu 23%. Acolo unde se adauga un fond nervos ce caracterizeaza o anumita persoana per total, acolo unde si alte probleme de sanatate aduc un aport riscul creste vazand cu ochii.

Imbatranirea precoce face si ea parte din lista de probleme ce apar ca urmare a unui loc de munca stresant. Si asta preocupa si devine frustrant, ataca psihicul cand parul cu fire albe strica imaginea, cand ridurile apar si ele, cu cearcane si probleme ce se tin lant din acest punct de vedere. Este trairea intensa si ceea ce unii traiesc in ani altii resimt intr-un timp scurt la un loc de munca. depresie

Riscul de depresie creste si el si mai ales corelat cu cei care ating sau chiar depasesc 11 ore de munca pe zi, conform unui studiu facut in 2011. In lumea moderna astfel de probleme sunt deja o lista de afectiuni comuna.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *