Molipsirea cascatului

Cu totii cred ca ne molipsim de ceea ce inseamna cascat, dar oare ce se intampla mai exact in timpul acestui proces?

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, cascatul este util organismului, deoarece imbunatateste oxigenarea creierului, atunci cand corpul se afla in inactivitate.
Acestia au mai constatat ca fenomenul determina secretia unei substante uleioase, care ajunsa in plamani, usureaza spontan respiratia.
Unii specialisti insa sustin ca faptul este un simplu exercitiu de gimnastica al sistemului corelat nas-gat-urechi. In acest mod, in cazul modificarii presiunii aerului, cascatul duce la echilibrarea celei din camerele sistemului auditiv cu cea din restul sistemelor.

In ce priveste molipsirea de cascat, cercetatorii din Marea Britanie sustin ca fenomenul cuprinde nu numai pe cei care ii vad pe altii cum casca, ci chiar si pe cei care privesc fotografii cu oameni cascand.
In plus, unele animalele domestice, in special pisicile, atunci cand observa oameni cascand, incep sa caste si ele.

Din pacate insa, niciun cercetator nu a ajuns sa concluzioneze carui fapt i se datoreaza molipsirea cascatului. Dar poate, in timp, vom afla cauza ascunsa a acestui proces care uneori ni se intampla zilnic, chiar daca nu ne dorim acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *