Modalitati de a economisi bani

EconomisesteExista doua modalitati pentru a merge inainte financiar. Prima este sa faci mai multi bani, poate cea mai evidenta. Cealalta este sa cheltui mai putini bani. Din cele doua optiuni, cea mai valoroasa este sa cheltui mai putini bani.

Daca faci un leu in plus, va trebui sa platesti taxe pe el, sa spunem 25 la %, asa ca vei mai ramane cu 75 de bani. Cu siguranta e mai mult decat ai avut inainte, dar nu reusesti sa pastrezi intregul dolar. Cu toate acestea, daca salvezi intregul leu, vei fi capabil sa-l pastrezi pe tot. Asa ca sa salvezi bani este modalitatea cea mai buna pentru a merge inainte financiar.

Sunt sigur ca ati mai auzit multe dintre acestea inainte, pariez ca majoritatea oamenilor nu au incercat niciuna dintre acestea pe o baza consistenta. In timp ce analizezi lista, gandeste-te cum poti face o mica imbunatatire in saptamana, si apoi sa faci putina matematica pentru a-ti da seama cat de mult ai salvat in cursul unui an.

Aveti mai jos cateva modalitati simple de a cheltui mai putini bani:

Foloseste Bani Gheata

Folosind bani gheata in loc de credit sau debit, oamenii cheltuie mult mai putini bani. In medie, oamenii vor cheltui 28 la % mai putin cu bani gheata decat cu un card de credit, si 18 la % mai putin decat cu un card de debit. Exista cateva motive pentru care acest lucru este adevarat, banii creaza o conexiune emotionala, astfel vei observa cand ii vei cheltui. Mai mult decat atat, daca cheltui bani stii ca nu poti cheltui mai multi cand ramai fara, asa ca esti constient cati ti-au mai ramas.

Monitorizeaza-ti cheltuielile

Daca iti monitorizezi cheltuielile devii constient de modele. Vei observa tipurile de lucuri pe care vrei sa cheltui bani, tipurile de lucruri care adauga mai mult decat crezi si vei vedea modalitati de a economisi bani. De exemplu, poate nu realizezi cat de mult cheltui in fiecare luna cu cafeaua de dminieata. Inregistrant la sfarsitul lunii cat de mult ai cheltuit, ai putea realiza ca este mai mult decat te gandeai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *