Mituri cu si despre casatorie

Ne place sa dramatizam, ne place sa aratam cu degetul si din asta se creeaza povesti. Asa ca nici institutia casatoriei nu scapa din aceasta confuzie. Sunt atat de multe mituri despre acel „pentru totdeauna” incat ar trebui toti sa se sperie si nimeni sa mai incerce sa faca un pas in acest sens. Te-ai gandit insa ca ar putea fi doar mituri?

Mitul numarul 1: te vei schimba. De fapt nu este exclus sa te schimbi insa asta in timp si nu pentru ca esti casatorit ci pentru ca te maturizezi. Este de fapt o imaturitate sa crezi si sa spui ca numai din cauza faptului ca te-ai casatorit ai ajuns sa te schimbi. Imbratiseaza aceasta noua etapa si doreste-ti mai mult pentru tine.

Mitul numarul 2: nu mai ai timp pentru tine. Asta daca nu iti doresti pana la urma. Ai timp pentru tine daca stii sa iti echilibrezi situatia, daca stii ce decizii sa iei. Asa ca nu este vorba de a te plange ci de nevoia de a-ti asuma anumite situatii si responsabilitati. Pana la urma ele se  impart si daca ai fi singur/a ai avea cu totul mai multe lucruri de facut.

Mitul numarul 3: nu mai evoluezi. Din nou un mit si asta pentru ca intr-o casnice in care cei doi se sprijina unul pe altul nu ai cum sa nu evoluezi. Exista o intreaga teorie despre asta care tine si de faptul ca trebuie sa iti faci alegerile potrivite. Insa mai presus de toate tine de tine si de integritatea ta, de ceea ce iti doresti sa faci in viata.

In orice caz, alegerea sa faci acest pas sau nu tine de o serie de factori. In primul rand tine de tine si numai de tine si de cum vei sti sa iti gestionezi viata de acum inainte. Insa nu inseamna ca trebuie sa pui punct la tot ceea ce visai candva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *