Fumatul, efectele negative si timpul zilei

Fumatul face parte din categoria de obiceiuri proaste pe care le deprindem in timp. Cu greu reusesti sa te lasi si dependenta face ca acest gest sa vina automat in orice clipa ca o nevoie. De cum te trezesti simti instant nevoia de a fuma. Si te gandesti ca acum sau mai tarziu este acelasi lucru. Insa spre surpriza tuturor un studiu realizat in acest sens arata ca riscurile sunt mai mari.

Pentru cei care fumeaza imediat dupa ce s-au trezit sau in urmatoarele minute de pana la jumatate de ora studiul arata ca prezinta 79% risc de a dezvolta cancer la plamani si nu numai. Aceeasi categorie de persoana are 59% mai multe sanse de a dezvolta o tumoare in zona capului sau a gatului.Se pare ca prima tigara pe zi nu mai este atat de savuroasa dat fiind ca vine cu un risc mult mai mare de a cauza probleme.

Ai putea crede ca pana la urma o tigara sau doua sunt oarecum la fel de nocive; insa se pare ca prima tigara este si mai nociva. Asta pentru ca toate componentele tigarilor sunt mult mai mult absorbite de organism si ca urmare vine cu probleme mult mai mari, cu un risc mult mai mare. Se pare totusi ca in cadrul aceluiasi studiu s-a demonstrat faptul ca cei care se afla cu astfel de grad de risc sunt fumatori in adevaratul sens al cuvantului pentru ca fumeaza foarte mult pe zi.

Cu toate acestea se demonstreaza inca o data ca efectele devastatoare ale fumatului trebuie sa vina cu un inalt grad de constientizare la timp. Decizia de a fuma partial nu iti apartine caci totul incepe ca o joca, ca un trend, ca o curiozitate insa te capteaza atat de rapid cum nici nu credeai.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *