Femeile sunt judecate mai aspru decat barbatii

Spunem ca am evoluat si suntem parte din lumea moderna cand femeile si barbatii sunt pe aceeasi lungime de unda. Si totusi gresim cand judecam femeile. Conceptiile invechite inca au ramas parte din societatea actuala. Ce-i drept le ignoram mai mult insa asta nu inseamna ca nu exista.

Pentru ce sunt femeile mai adesea judecate decat barbatii? Pentru atitudine. Merue se poate mai bine sau cum de si-a permis ea sa fie atat de ferma pe pozitie? Insa in exact aceeasi situatie barbatii sunt considerati lideri, cei care stiu cum sa se impuna.

Pentru ca decid sa nu aiba copii este deja criticata. E prea egoista sa se gandeasca doar la ea. Insa barbatii in acelasi caz, desi nu ei sunt cei care poarta o sarcina, care nasc, considera despre ei ca nu au timp si atat. Pana la urma barbatii sunt ocupati mereu, sunt baza unei familii, de ce sa nu fie de inteles ca nu si-ar dori copii pentru ca nu au timp de asta?

Cand vine vorba de greutate exista si aici tot felul de judecati. Desi de ambele parti se considera o frustrare asupra modului in care o persoana arata femeile simt cu mult mai mult presiunea celor din jur. Un barbat mai plinut inseamna ca este tinut bine de nevasta, duce o viata buna si fara griji. Si totusi o femeie grasa inseamna ca nu are respect pentru ea.

Curatenia din casa este din nou un aspect pentru care se face o mare diferenta. Femeile sunt aspru criticate daca traiesc in dezordine, mai mult decat un barbat care nu are grija de locuinta sa. E ca si cand femeile ar avea in gena lor aptitudinile de a face curatenie! Ca sa nu mai vorbim despre ce inseamna conceptia societatii despre parteneri. Un barbat cu multe femei in palmares este Don Juan pe cand o femeie cu multi parteneri este  o femeie usoara.

De ce sa mai pretindem ca suntem egali cand pe departe se intampla asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *