Esti anxios? Poate ca esti doar inteligent

Anxietatea este una din cele mai urate reactii pe care o persoana o poate adopta cu scopul de a se apara de societate. Insa, un nou studiu realizat in randul studentilor a evidentiat faptul ca elevii care au dat dovada de un nivel mai ridicat de stari de anxietate generala este corelat cu o inteligenta verbala mai mare. Daca esti una din persoanele care se descriu, in general, prin anxietate sociala, inseamna ca un nivel mai ridicat de inteligenta ar putea sa iti aduca un plus de pozitivitate in viata, nu-i asa?

Nu te bucura, inca

Ei bine, ceea ce au descoperit oamenii de stiinta este un lucru destul de uimitor. Deja iti poti imagina cum vor functiona toate lucrurile. Daca creierul tau are capacitatea de a gandi intr-un mod mai avansat, sau daca reusesti sa rezolvi o multime de lucruri intr-un timp foarte scurt, exista sanse ca astfel de lucruri sa dea nastere la unele griji, care, la randul lor, provoaca starile de anxietate. Totusi, exista si unele capcane psihologice in studiile de acest gen. Este usor sa ne imaginam cum asa ceva va functiona, dar asta nu inseamna ca exista vreo dovada care sa sugereze ca asa se manifesta anxietatea.

In timp ce rezultatele oamenilor de stiinta sunt cu siguranta extrem de interesante, trebuie sa tii minte ca dimensiunea esantionului de voluntari studiati la acest studiu a fost unul relativ mic. Chiar mai mult decat atat, alegerea voluntarilor s-a facut intr-un cadru academic, unde exista un nivel de inteligenta verbala mai mare, introducandu-se o prejudecata semnificativa in realizarea acestui studiu. Din cauza faptului ca este un studiu de mici dimensiuni, oamenii de stiinta nu pot sa se pronunte si nici nu sustin ca acest lucru se intampla in cazul intregii populatii. De asemenea, cercetatorii au anuntat ca isi doresc sa continue acest studiu pe oameni care sa aiba niveluri de educatie diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *