Equity Invest citat de Banknews: evolutia monedei nationale, a indicilor bursieri in ianuarie 2014

Evolutia leului a fost una surprinzatoare in ianuarie.In prima parte a lunii leul a cunoscut deprecierea pentru ca mai apoi sa isi revina, ramanand totusi in zona monedelor ce au marcat scaderi. Banknews titra in acest sens “Cele mai interesante evolutii din ianuarie: leul, aurul, indicii bursieri si Facebook”, vizand parerea celor de la Equity Invest, companie de brokeraj cu renume pe piata bursiera.

Leul pe piata financiara in ianuarie 2014

In prima parte a lunii, mai exact intre 1 si 27 ianuarie leul se depreciase cu 1,6% fata de euro pe pietele financiare. Pe fondul anuntului facut de FED de a reduce bugetul achizitiilor lunare leul ar fi trebuit sa se  deprecieze in continuare asa cum o facusera si alte monede. Conform celor de la Equity Invest leul s-a comportat total diferit, cel mai probabil ca efect al interventiilor BNR pentru a evita speculatiile pe moneda nationala.

In cele din urma leul a incheiat luna cu o variatie mai buna decat se credea in raport cu euro (-0,6%), fata de alte monede  precum zlotul polonez care a avut o scadere de 2,3% fata de euro sau forintul cu minus 5,2%. In schimb raportul monedei nationale fata de dolarul american arata o scadere de 2,5%, in conditiile in care dolarul american a crescut in prima luna din an cu 1,9% fata de moneda euro.

Indici bursieri si evolutia lor

Equity Invest opineaza ca inceputul anului 2014 a adus cel mai slab start din ultimii ani:bursele au inregistrat pierderi, iar la Bucuresti s-au inregistrat scaderi de 1,7% pentru luna ianuarie. Cat despre ce va urma in februarie Equity Invest marturiseste ca atentia se indreapta catre elementele necesare de sustinere a contractiei monetare din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *