Efectele negative ale televizorului asupra copilului

In ultimii ani atat televizorul cat si calculatorul a dus la diminuarea relatiilor interumane. Efectele petrecerii unui timp foarte indelungat in fata televizorului sau a calculatorului sunt foarte nocive.

Este dovedit faptul ca creierul uman nu poate percepe si prelucra suficient de repede imaginile in miscare. Daca copilul se uita foarte mult la televizor in primii sai ani de viata acest lucru duce ulterior la atrofierea unor functii ale creierului care fiind depasit de capacitatile salepoate renunta atat partial cat si total la o parte din functii si procese.

CE EFECTE NEGATIVE ADUCE COPIILOR UITATUL LA TELEVIZOR ?

In primul rand daca se uita foarte des la televizor pe viitor ei nu mai pot urmari cu atentie sau asculta o discutie, astfel ei fiind obisnuiti sa fie concentrati la efectele vizuale.

Un alt lucru este si acela ca odata cu calculatorul si televizorul copilul nu va mai fi motivat sa citeasca carti. Lectura este un proces esential in viata oricarui copil de aceea eset important sa fie la momentl potrivit.

Un alt aspect negativ este si acela ca copilul va avea memoria de scurta durata. Astfel copii nu vor putea fi foarte atenti la o discutie mai ales daca frazele sunt foarte lungi.

De asemenea ei nu vor fi capabili sa isi duca la bun sfarsit lucrurile incepute, incepand o alta activitate si tot asa. Ei actioneaza inainte de a gandi, nu au sufiecienta rabdare sunt hiperactivi si extrem de irascibili.

Imaginatia va fi ea foarte afectata si nu va fi una creativa. Din contra scenariile mentale induse de jocuri si filme nu stimuleaza imaginatia copilului ci o epuizeaza.

De asemenea televizorul reuseste sa iti modeleze subconstientul. El are capacitatea de a conditiona anumite dorinte sau comportamentre si sa influenteze din umbra mintile celor care privesc spre el.

Este recomandat sa nu lasi copilul ore in sir la calculator sau televizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *