Dedurizarea apei

Sistemele de dedurizare ale apei sunt folosite pentru a inlocui ionii din apa dura. In ciuda faptului ca aceste sisteme sunt folositoare si practice, exista si cateva probleme pe are trebuie sa le avem in vedere. Apa dura consta de cele mai multe ori in ioni de calciu si de magneziu, impreuna cu alte metale dezolvate, cu sulfati si bicarbonat.

Acestea nu sunt periculoase, insa tot pot cauza unele probleme, cum ar fi depozitele de calcar. Prin urmare, in acest caz, ar trebui sa folosim ceva care sa ne curete si sa dedurizeze apa care ajunge in casele noastre. Dispozitivul care este folosit pentru a transforma apa dura in apa potabila este cunoscut drept dedurizator pentru apa.

Dedurizarea apei cu sisteme profesionale

Un asemenea aparat sau dispozitiv indeparteaza ionii care fac apa sa fie atat de dura. Nu numai calciul si magneziul sunt indepartate, ci de asemenea si fierul din lichidul vital vietii. Acest aparat trebuie sa fie direct conectat la sistemul de alimentare al apei. Dispozitivul de dedurizare poate functiona pe modul automat, semi-automat sau manual.

Fiecare tip este clasat in functie de valoarea duritatii apei care trebuie sa fie indepartata. Un bun dedurizator al apei poate fi folosit timp de mai multi ani, fara a avea nevoie de foarte multa intretinere. Acceseaza online Shop-Einstal pentru a gasi mai multe accesorii si dispozitive de dedurizare ale apei.

Tipuri de dedurizatoare

Chiar si la o folosire atat de indelungata a acestor dispozitive pentru curatare a apei, sarea trebuie sa fie aprovizionata la o anumita durata de timp. Cele trei tipuri de sare  care sunt folosite sunt sarea gema, sarea solara si sarea ce se evapora. Sarea gema este minata in mod traditional din cadrul depozitelor de sare din subteran. Sarea solara este obtinuta dupa evaporarea apei iar sarea ce se evaporeaza este minata din cadrul depozitelor subterane de sare dizolvata.

De stiut este faptul ca sarea gema este mult mai ieftin decat celelalte doua tipuri. Curatarea rezervorului cu acest tip de sare iti poate lua foarte mult timp si energie. Dedurizatoarele de apa pot sa fie mentinute in timp si controlate la metru, prin niste apometre. Costurile dedurizatoarelor de apa depind de tipul de dispozitiv cumparat si utilizat, de tipul de energie folosita pentru curatarea apei, de duritatea apei in cauza, dar si de folosirea unei anumite cantitati de apa.

In cadrul unui sistem de deurizare al apei, ionii de magneziu si de calciu sunt inlocuiti cu potasiu si cu sodiu prin folosirea unui mediu propice. Dedurizatoarele de apa automate se incarca in mod periodic intr-un asemenea mod incat continutul nu este deloc prejudiciat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *