De ce ar trebui sa te feresti de sucurile cu acid

Ca o alternativa a sucurilor cu acid exista sucurile naturale. Desi exista o intreaga teorie despre asta si se spune ca sucurile extract din fructe sunt cu mai multa cantitate de zahar totusi sunt mai bune decat cele cu acid. Asta pentru ca un suc acidulat poate afecta sanatatea mai mult decat ai crede. Descopera de ce ar trebui sa te feresti de ele.

Stiai ca:

  1. Sucurile acidulate afecteaza smaltul dintilor. Acestea au un continut mare de zahar, ceea ce face ca sansele de a dezvolta carii sa fie unul cu mult mai mare. Ba mai mult decat atat se pare ca aceeasi cauza duce la afectarea smaltului. Una peste alta bacteriile din cavitatea orala sunt mai agresive si au mai multe sanse sa duca la aparitia problemelor sau de ce nu chiar sa complice ceea ce este deja existent.
  2. Probleme renale. Se stie ca cei care au un probleme de sanatate din punct de vedere al rinichilor ar trebui sa evite se pare consumul de acid. Asa ca bauturile acidulate ajung pe lista neagra cum se spune. Totul se datoreaza acidului fosforic care afecteaza rinichii in timp. Desigur, nu este singurul organ intern afectat caci se pare ca si ficatul ar putea avea de suferit sau stomacul, pentru cei sensibili sau cu aciditate mai mare.
  3. Pot declansa probleme de genul astmului? Conform unor studii se arata ca benzoatul de sodiu este cel care poate duce la aparitia unor eczeme sau chiar astm. Continutul unui suc acidulat este pe departe un continut nutritional adecvat pentru sanatate.
  4. Pot afecta sistemul reproducator? Exista si aceasta sansa, coform studiilor, care arata ca bisfenolul A este de vina pentru acest aspect. Femeia s-ar putea confrunta cu probleme de sterilitate pe fondul unui consum exagerat de sucuri acidulate.

Exista numeroase cauze care ar trebui sa ne determine sa stam departe de astfel de sucuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *