Cum poti beneficia de servicii fara sa le platesti – legea bonului fiscal

Se intampla atat de des ca un comerciant sa nu ofere bon fiscal unui cumparator incat sa ne obisnuim cu o astfel de tactica pana cand sa o adoptam la nivelul la care tindem sa credem ca nu este ceva anormal. Doar ca in curand acest lucru va ramane istorie. Legea bonului fiscal a fost adoptata deja de Guvern si urmeaza sa intre in vigoare incepand cu prima zi a lunii martie.

Ce presupune legea bonului fiscal

Desi existau si pana acum prevederi legale care sa aiba in vedere faptul ca un bon fiscal sa se acorde in urma oricarei tranzactii multi o ocoleau. Acum vine intr-o formula mai drastica, ceea ce scoate si controverse si nemultumiri in randul comerciantilor. Se prevede clar faptul ca amenzile se acorda daca nu exista bon fiscal.

Desigur, pana cand legea este certificata, aplicata, clientul este tot pagubit. Se cere bon fiscal destul de des doar ca se invoca tot felul de argumente de la faptul ca nu merge casa si pana la un refuz clar. Acum insa comerciantii vor avea mai mari pagube. Conform noii legi ce intra in vigoare un client are dreptul sa nu achite nota de plata si efectiv sa beneficieze de servicii in mod gratuit daca nu i se acorda bonul fiscal aferent. Asadar, mananci la restaurant si poti pleca efectiv cu stomacul plin fara sa fi platit nota.

Spun unii, acest lucru va duce clar  la abuzuri. Dar pentru asta exista politie si alte organe competente care sa solutioneze cazul. Conform spunselor reprezentantilor legali trebuie sa se inregistreze si raporteze orice incident de acest fel.

Un pas inainte pentru a ne civiliza pana la urma legea bonului fiscal este o prima regula care indigna. Insa protejeaza mai mult consumatorul, ceea ce aduce se pare pe piata un mare zambet din partea multora,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *