Cum ne afecteaza munca de birou?

Cine stia ca cei care lucreaza intr-un birou si stau mult timp jos  sunt expusi riscului de boli cronice?  In Australia a avut loc un studiu care indica faptul ca riscul de boli cronice creste in functie de cate ore stai asezat pe scaun.

Cel ce a realizat studiul, pe numele sau, Richard Rosenkranz  a realizat o analiza a bolilor cronice in cazul persoanelor care isi petrec mult timp asezate pe scaun.  Studiul sau a inclus analiza situatiei a 63.048 de barbati cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani.

Acestia au fost inclusi in mai multe categorii: cei care isi petrec mai putin de 4 ore sezand, cei care isi petrec  intre 4 si 6 ore facand acest lucru, persoane care stau pe scaun intre 6 si 8 ore si altele care stateau in acaesta pozitie mai mult de 8 ore. Cei care petrec mai mult de 4 ore stand pe scaun sunt mai expusi riscului de a face o boala cronica precum cancerul, diabetul, bolile de inima sau hipertensiunea arteriala fata de cei care petrec mai putin de atat.

Pri urmare, e bine sa ne petrecem timpu muncind, dar e bine sa nu ne petrecem toate acele ore doar stand jos pe scaun, ci fiind mai activi din cand in cand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *