Cum iti poti educa copilului!

Toti parintii isi doresc foarte mult ca pruncii lor sa ajunga cat mai departe in viata, sa aiba o viata cat mai usoara, mai lipsita de griji si mai frumoasa. Mai exact, orice parinte isi doreste ca dragul lor copil sa aiba parte de lucrurile de care el nu a avut parte in viata. Ne dorim sa avem copii cat mai realizati si sa aiba o viata cat se poate de usoara si de frumoasa. Facem uneori anumite greseli pe care nu le realizam si care pot avea influente negative asupra copilului dar si asupra individului care ajunge la maturitate.

Iata care sunt principalele greseli pe care le face un parinte atunci cand incearca sa isi instruiasca copilul in legatura cu ceea ce vrea sa faca in viata.

  • Exista unii parinti care isi educa copii si ii invata ca daca fac un lucru care le face placere nu trebuie sa pretinda bani. Teoretic, toata lumea ar trebui sa munceasca ceea ce le place. Asa ar fi normal si asa ar trebui, insa dificultatea gasirii unui astfel de loc de munca este destul de mare si astfel oamenii incep sa munceasca ceea ce gasesc sau muncesc pentru bani mai multi. Ce ar trebui sa se intample? Ar trebui ca toti oamenii care muncesc undeva unde la face placere sa munceasca gratuit? Nu trebuie sa invatam copilul cu astfel de prejudecati.
  • Este nevoie de noroc ca sa reusesti in viata. Este un alt lucru pe care il auzim destul de des de la parinti. Nu trebuie sa dam vina pe soarta atunci cand unele lucruri nu ne ies. Este important sa stim sa apreciem si sa ne conformam. Nu toate lucrurile pot fi asa cum ne dorim. Este imposibil sa reusim sa avem tot timupl numai reusite, iar atunci cand avem deceptii nu trebuie sa dam vina pe soarta ci pe ineficacitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *