Cu gandul la vacanta

Sezonul concediilor a inceput insa acum este cea mai mare aglomerare. Este timpul perfect pentru o vacanta; o meriti insa daca nu te-ai planificat din timp te poti trezi ca fie nu gasesti locuri de cazare, fie preturile nu sunt tocmai cele mai ofertante. Insa romanii nu se lasa cu una cu doua.

Cei mai multi prefera zona de plaja, de litoral. Iar cele mai populare zone raman aceleasi, de la fita Mamaia la zona mai linistita de Eforie insa si Costinestiul are faima sa. In functie de buget, de timp si de alte conditii care impun cerinte pana la urma totul se rezuma la cei mai importanti factori: timpul si banii.

Intr-o nota comparativa a ceea ce vei plati pentru un sejur indiferent de locatie in plin sezon si la sfarsitul acestuia diferenta este considerabila. Insa cati sunt dispusi sa renunte la un timp favorabil pentru a risca ca in lunile de sfarsit de sezon cald sa plece cu avant si entuziasm la mare? Stastisticile arata cifre nu prea imbucuratoare astfel ca doar o treime din romani isi vor permite sa plece in concediu. La fel de putini sunt si cei care isi aloca un buget destul de mare si peste medie pentru ceea ce va insemna distractia in perioada de concediu.

Insa exista si alternative la tot ceea ce acum poate fi considerat clasic, a merge la mare sau la munte. In acest sens desi mai mult popular in randul celor de varsta a doua este plecarea cu rulota, o oarecare asemenare cu cei tineri care au ca si interes o excursie cu cortul. Bugetul este unul redus, exista si locuri special amenajate pentru acest lucru si nu esti conditionat de perioada.

O alta varianta de asemenea alternativa este plecarea cu autostopul. O excursie plina de aventura pe care nu multi o gusta insa cu bani putini poti sa vizitezi atat de multe locuri cum nici nu visai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *