Cu banii nu poti cumpara orice

Pentru cei care considera ca banii sunt cei mai importnati in viata exista numeroase situatii care dovedesc ca nu numai partea financiara aduce implinirea. Ca in reclame insa total adevarat se pare ca banii nu pot cumpara chiar orice:

  1. Mirosul de parfum, exact cel pe care il consideri preferatul tau.
  2. Zambetul de bebelus.
  3. Natura sub nasul tau, cand vantul iti bate in fata, cand soarele te incalzeste cu ale sale raze chiar si prin geam.
  4. Mirosul de mancare proaspat facuta.
  5. Sa legi prietenii.
  6. Prima melodie auzita la radio sa fie tocmai cea pe care tu o adori.
  7. Sa nu astepti prea mult la coada.
  8. Sa ajungi la picnic si sa iti dai seama ca cineva a uitat ceva.
  9. Sa ti se acorde aprecierea si meritele pentru o masura buna luata la momentul potrivit.
  10. Sa simti iarba sub picioare si sa provesti cerul.

Si lista poate continua. Insa mai toate aspectele tin de partea spirituala cand banii nu pot cumpara sentimentele tale ci foar intr-o forma superficiala, de iluzie cand de fapt incerci sa maschezi realitatea cu putearea financiara ce iti permite sa faci numeroase lucruri.

Poate ca ma uitat de multa vreme ce inseamna de fapt bucuria de a avea parte de o viata libera. In societatea actuala totul este de consum, chiar si piata umana, masa de oameni. Consumul implica nevoia de resursa financiara asadar nu este de mirare ca ajungem sa avem nevoie de bani la fiecare pas. Doar ca din fericire sau nu acestia nu reprezinta totul.

Complexitatea cazului face ca viata sa fie una compusa parca din piese de puzzle. Asadar, pentru fiecare aspect in parte exista atat partea concreta si financiara insa si cea spirituala ce tine de modul in care gestionam totul, agream si nu numai.

Deja celebra vorba „banii nu aduc fericirea” incepe sa semene din ce in ce mai mult cu ceea ce iti dai si tu seama ca se intampla.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *