Criza loveste din plin

Potrivit unor recente rapoarte criza inca nu a trecut. In domeniul auto vanzarile de masini noi a scazut dramatic si asta la nivelul intregii tari. Judetul Mehedinti insa are un record in acest sens, cu o singura masina vanduta in prima jumatate de an. Intr-un ritm de asa natura se pare ca romanii mai au mult timp pana cand sa resimta imbunatatiri in sursele financiare.

Peste 11 alte judete au inregistrat un maxim de 50 de masini vandute. In toate colturile tarii se pare criza persita. Romanii se multumesc cu ceea ce au insa se pare nici masinile second hand nu  mai au aceleasi cifre la vanzari. Si asta se poate datora si taxei de timbru caci nu mai devine rentabil sa cumperi o masina si o alta suma consistenta de bani sa o dai statului sub forma de taxa. Te gandesti poate ca din necesitate pana la urma a achizitiona o masina second hand este mai rentabil conform cu bugetul tau. Insa pe cat de ieftin o cumperi cand va trebui sa o inmatriculezi ajungi sa mai platesti masina inca pe atat daca nu chiar mai mult pentru a intra in legalitate dupa termenul de expirare a numerelor provizorii.

Intr-un mod concret pe locul doi se situeaza Covasna cu 6 masini vandute, urmata de Salaj cu 12 si Botosani cu 19. Lovitura puternica adusa mediului de vanzari auto va face cu siguranta ca in curand daca pesimismul situatiei sa persiste  multe din reprezentantele auto sa isi restranga activitatea. Insa sperantele ca situatia sa se schimbe exista mai mult cu cat venind perioada de vara cand multi dintre romanii plecati in strainatate se intorc in tara in perioada concediului. Cu sanse ca banii care intra in Romania prin acestia vanzarile nu numai in domeniul auto sa cunoasca o imbunatatire, puterea de cumparare sa isi arate curcubeul dupa atata vreme cat ori a stagnat, ori a regresat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *