Creierul uman
Creierul este considerat a fi organul principal al existentei umane, acesta este responsabil pentru abilitatea noastra de a gandi, de a ne exprima, de a simti. In alte cuvinte acesta controleaza modul nostru voluntar si involuntar de a actiona. Vorbim aici de actiuni simple precum respirarea. Creierul nostru este realizat din 75% apa si ne ajuta sa ne dezvoltam intr-un mod unic personalitatea. Avand in vedere faptul ca acesta isi schimba modul de functionare in timp de la persoana la persoana acesta reactioneaza diferit de fiecare data. Sunt cateva elemente care sunt cunoscute de oameni dar multe dintre acestea nu sunt:
Potrivit cercetatorilor exista o substanta pe baza de dopamina din creierul nostru care trimite semnale creierului nostru in legatura cu lucrurile care nu s-au intamplat deja. Aceasta lucru a fost facut cunoscut cu ajutorul unui MRI. Predictibilitatea este o caracteristica importanta a creierului, intrucat aceasta este un semn ca functioneaza cum trebuie. Este un semn de cunostinta, ori de cate ori creierul nostru observa un eveniment acesta incearca sa vizualizeze ce se intampla in viitor.
Creierul adolescentilor nu este format in totalitate
Este recomandata ca adolescentii sa se relaxeze mai mult pentru ca in aceasta perioada a vietii creierul nu este in totalitate dezvoltat. Materia cenusie din creier incepe sa se dezvolte cu putin intainte de pubertate si ajunge la final la sfarsitul adolescentei. In acest moment exista o dezvoltare masiva a creierului care schimba lobii frontali, responsabili cu luarea de decizii si cu gandirea in sine.
Cercetarile au aratat faptul ca un adolescent nu poate sa faca activitati de multitasking pana cand nu implineste varsta de 17 ani. Este destul de interesant faptul ca modul in care gandim nu se schimba doar datorita experientelor avute ci si datorita schimbarilor morfologice ce au loc la nivelul creierului nostru.