Concerte pentru romanii din strainatate

Pentru cei care munca ii tine departe de casa sarbatorile pascale isi pierd putin din farmec. Insa desi nu pot fi in sanul familiei dorul de casa se reinterpreteaza si se regaseste in concertele  organizate pentru comunitatile de romani din afara tarii.

O data cu aceasta metoda artistii romani sunt solicitati intens pentru concerte cu sume frumoase care sa merite plecarea. De la artisti de muzica usoara, moderna dance la folcloristi cu totii au un program cu care sa delecteze inimile celor pentru care canta. De la petreceri private la un cocnert in toata splendoarea romanul stie sa isi faca placerile. Nu este pentru prima data si mai cu seama nu este nimic strain in acest concept.

Doritori sunt si in functie de cat sutn dispusi sa plateasca pentru petrecerea de Paste ofertele variaza. Asta pentru ca accesibilitatea de a rezerva un loc la un concert nu mai este pentru toti aceeasi, pentru unii fiind vorba de mii de kilometri pentru a ajunge la locul „de intalnire”.

Bine organizate si din timp concertele pentru romanii din diaspora sunt cele mai profitabile caci salile sunt tot timpul pline si pana la urma se implica costuri mai mari de la transport la cazare, tot ceea ce inseamna sa organizezi pana la punctul concret de a sustine concertul. In marea lor majoritate puse la cale de diferite asociatii non-profit care intentioneaza sa tina uniti romanii din diferite zone din strainate, sa le ofere identitatea culturala- caci asta nu se pierde oriunde ai fi-  concertele nu sunt singura modalitate de a bucura. Desi la distante mari micile biserici romanesti sunt la mare cautare si arhipline pentru sarbatoarea pascala.

Doar cateva din concertele de acest fel anul acesta sunt in Canada si Toronto unde Talisman promite spectacol, acolo unde si Vasile Seicaru si Victor Socaciu vor intregi lista de artisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *