Ce gresesc oamenii cand fac un CV

Putini dintre noi stim ceea ce trebuie sa contina de fapt un CV profesional, tocmai de aceea nu ar trebui sa ne mire faptul ca nu suntem contactati foarte des sau deloc de catre firmele la care aplicam pentru posturile vacante.

Multe persoane insarcinate cu resursele umane, persoane care trebuie sa aleaga si sa cheme la interviuri subiecti posibili pentru posturile disponibile in firma respectiva, sunt tot mai dezamagite de felul in care arata in ultima vreme CV urile candidatilor si nu prea au de unde sa aleaga pe cineva potrivit pentru jobul respectiv. Dar oare de ce se intampla acest lucru?

Posibilii candidati pentru anumite posturi vacante din anumite firme si organizatii de pretutindeni nu sunt sunati sau chemati la interviuri in vederea angajarii, nu din pricina lipsei de experienta sau a aptitudinilor pe care le detin, ci din contra, din cauza faptului ca acestia nu stiu sa-si organizeze informatiile intr-un mod corect astfel incat acestea sa iasa in evidenta.

CV identic pentru joburi diferite

Atunci cand aplici pentru un anumit job vacant pe care ti l-ai dori ai grija sa te uiti cu atentie peste cerintele postului, dar in special peste denumirea postului vacant in sine. Ai grija sa treci functia si domeniul pentru care vrei sa aplici in campul destinat acestui lucru si nu uita ca de fiecare data cand vei trimite cate un cv pentru un job diferit, sa nu faci greseala de a trece aceeasi functie in cv, ci sa fie personalizata in functie de jobul respectiv.

CV dezorganizat

Atunci cand doresti sa aplici pentru o anumita functie in cadrul unei societati, firme sau organizatii trebuie sa iei in considerare faptul ca toate campurile ce intra in componenta unui CV trebuie completate corespunzator si cat mai amanuntit, astfel incat recruiterii sa aiba acces usor la informatii personale sau ce tin de aptitudinile si experienta ta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *