Capricii de lume mondena- tanorexia

Ca multe din aspectele unei vieti moderne afecteaza intr-o oarecare masura nu mai este o surpriza, ceva nou pentru multi; insa cand vine vorba de fite mondene surprinzator este cum definesc unii sau unele moda. Tanorexia. Se defineste prin obsesia de a fi mereu bronzat insa mai cu seama pune accent nu pe frecventa cu care se merge la solar ci pe intensitatea bronzului care la un moment dat ofera un look total schimbat purtatoarei.

Tanorexia a aparut recent cand s-a observat o acutizare a tendintei de a merge la solar. Si asta nu numai pentru a da o nota aramie pielii si totodata un aspect mai mult decat placut dar sexy ci parca fara oprire in a o innegri de asa fel cat comparatiile care se fac sa starneasca si rasul. Prajite la ca cuptor vedete precum  Donatella Versace, Victoria Beckham, Christina Aguilera si nu numai au facut de multe ori aceasta gresala. Cand la inceput s-a crezut a fi o noua moda hilarul situatiei a venit sa dovedeasca contrariul.

Cu minute nepotrivite a timpului petrecut la solar tanorexia este deja un caz celebru in randul vedetelor insa nu numai caci sunt si persoane din randul celor care nu sunt prin natura vietii si a meseriei in atentia publicului. Ce face ca astfel de persoane sa se bronzeze atat de tare? Placerea maxima este mai ales pe timpul verii ca pielea sa fie de un bronz superb ce pune ochii in evidenta si pentru ca fiecare tinuta sa fie un nou stil de admirat. Exagerarea vine si din faptul ca pana cand bronzul se „prinde”, pana cand pielea se coloreaza sub influenta ultravioletelor procesul este unul lent si parca fara de efect, acel aspect de piele usor rosiatica.

Cu gandul ca echilibrul in viata este recomandat insa nu numai in alimentatie sau modul de a gandi tanorexia este o lectie de viata a ceea ce reprezinta exagerarea si momentul tarziu de constientizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *