Bunele maniere

Cand iei masa mai ales cu cineva este imperativ sa tii cont de modul in care respecti bunele maniere. Pana la urma tine de modul in care te simti bine la masa insa si de cum faci ca cei din jur sa se simta si ei bine, nestingheriti de prezenta ta. Se spune ca libertatea unui individ se opreste acolo unde incepe cea a celor din jur.

Iata cateva din aspectele legate de bunele maniere la masa:

  • Nu pune sare in mancare fara sa fi gustat; e ca si cand jignesti din start gazda care iti ofera mancarea.
  • Nu pune mancarea intr-un servetel ci ridica-te de la masa pentru asta.
  • Nu incepe sa mananci pana cand nu incepe si gazda sau cei de la masa.
  • Este nepoliticos sa iti sufli nasul la masa sau sa folosesti scobitoarea. Daca asta nu se intampla dintr-un motiv sau altul ai grija atunci ca cei de la masa sa nu iti admire in toata splendoarea dantura.
  • Nu  manca din farfuria de prezentare. Nu degeaba ai in fata ta farfurii; acelea se folosesc, nu sunt de decor.
  • Nu folosi tacamurile pentru a indica ceva; sa arati cu degetul nu este politicos insa nici cand punctezi in aer cu un tacam.

Lista de nu-uri continua mult si bine. Insa pentru ca mare parte din ele sunt cunoscute descopera spre exemplu ca acel servetel ce este pe masa si de care te folosesti sa nu te patezi se aseaza elegant pe genunchi. Asa se face ca dupa ce te ridici de la masa il vei aseza in partea stanga a mesei, a farfuriei din care ai mancat. In cazul in care te ridici de la masa insa revii servetelul se pastreaza pe scaun.

Sunt o multime de aspecte pe care inca le descoperim. Insa de vreme ce constientizam ca trebuie sa avem grija la modul in care mancam si cum ne comportam ne vom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *