Bucura-te de condimente sanatoase

http://www.eurocanadian.ro/images/Produse/condimente2-big.pngDespre mancarea condimentata s-a tot scris cum ca ar fi un bun aliat mai ales pentru cei care tin dieta. Este tipul de mancare care nu te lasa sa depasesti o masura, este tipul de mancare care sa te ajuta sa arzi rapid caloriile si sa grabeasca digestia. Nu toata lumea insa prefera un astfel de meniu.

Din randul celor mai sanatoase tipuri de condimente nu te feri de:

  • Mustar. Nu serveste doar ca sos complimentar pentru mici. Semintele de mustar sunt un antioxidant bun, un produs ce nu are zahar deci ideal de consum. Daca analizezi si mai bine cazul descoperi ca in mustar se gaseste si turmeric, cel care lupta contra aparitie cancerului.
  • Guacamole nu este un condiment romanesc insa destul de popular in zilele noastre. Realizat din avocado acesta are uleiuri esentiale care reduc din pofta de mancare, avand un complex de vitamine si minerale de care organismul are nevoie zilnic.
  • Uleiul de masline. Mai ales cel extravirgin este cel care aduce un nivel optim de uleiuri esentiale. Este considerat un antioxidant, un plus de sanatate pentru inima si nu in cele din urma cel care nu are un grad de procesare prea mare. Nu contine adaos de zahar sau cine stie ce e-uri.
  • Otetul este la fel de laudabil ca si uleiul, cel care nu are calorii si care poate inlocui cu succes un dressing al salatelor.

Si din randul condimentelor care vin doar ca o forma bine pastrata a firului de planta sau ierburile aromate ai mana libera sa foloesti cu drag orice., de la busuioc la chimen, tarhon etc. atat timp cat nu se adauga zahar, sare si o combinatie de sosuri ce in final are nevoie si de e-uri pentru a fi consistent si sa se lege.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *