Beneficiile consumului de apa

Apa te hidrateaza, apa te ajuta sa elimini  mai repede toxinele din organism. Mai mult decat atat apa este necesara zi de zi; o bautura de care nu ne putem lipsi insa pe care o subestimam. In timp ce unii nu respecta „cerintele” organismului de a bea cat mai multa apa altii stiu ca apa poate fi un bun aliat. Iata ce beneficii ai din consumul corect de apa:

  1. Te ajuta sa pierzi in greutate. Doar 2 pahare de apa ce se consuma inainte de masa te pot ajuta sa slabesti pentru ca iti vor da senzatia de satietate, ca esti satul si vei  manca mai putin.
  2. Iti ofera energie. Suna ciudat insa tine de modul in care organismul poate sa functioneze la cote normale, prin transportul de oxigen si nutrienti in intreg organismul. Cand deshidratarea se instaleaza avem parte de stari de oboseala astfel ca nivelul optim de energie este redat de o hidratare corecta.
  3. In egala masura apa te ajuta sa stai departe de durerile de cap. Ca o reactie a organismului fata de deshidratare vei avea dureri de cap. Degeaba te vei avanta sa consumi medicamente cand problema de fapt vine de la lipsa de apa. Cu aceeasi poveste de a transporta oxigenul din sange in intreg organismul apa contribuie si ea la acest proces din care performanta ta intelectuala are de castigat.
  4. Previne diverse boli. Asa cum arata studiile se pare ca cei care consuma mai mult de 5 pahare de apa pe zi isi reduc riscul de a face infarct cu 41%. De asemenea riscul de a dezvolta cancer mamar sau de colon se reduce cu 45% daca hidratarea organismului este una corecta.

Una peste alta nu trebuie sa uitam ca fara mancare am putea rezista 3 zile sa spune, in conditiile in care inca mai putem functiona normal. Insa fara apa nu se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *