Beneficii ale uleiului de in

www.uleielixir.ro

Uleiul de in este bogat în acizi grași Omega-3, care se regăsesc în componența acestuia în proporție de 50-60%. De-a lungul secolelor, inul și în special semințele de in au fost folosite pentru proprietățile lor laxative și nu numai. Acesta prezintă beneficii și când vine vorba despre sănătatea inimii sau a sângelui, a părului, greutății, probleme privind stomacul și chiar pentru diminuarea riscului de cancer și diabet.

Astfel, uleiul provenit din semințele de in este una dintre cele mai bogate surse de acizi grași necesari organismului nostru. De altfel, uleiul de in are o cantitate redusă de acizi grași saturați. Asemenea uleiului de pește, uleiul de in este utilizat în prezent pentru proprietățile benefice datorate grăsimilor sănătoase și ajutorul oferit problemelor de inimă. Te invit să citești rândurile de mai jos pentru a-ți face o idee legată de proprietăți ale uleiului și semințelor de in de care poți să te bucuri.

  • Ajută pielea

Uleiul de in conține acid alfa-linolenic care, în organism se transformă în acid gras nesaturat. Un nivel scăzut de acid alfa-linolenic duce la piele uscată și iritată. Din acest motiv, consumul de ulei de in contribuie la sănătatea pielii. Semințele de in reduc numărul de celule inflamate ale țesutului și susțin funcția de regenerare a lor.

Acest ulei reduce nivelul de acizi grași saturați din organism, fapt ce poate duce la o diminuare a zonelor iritate și la o curățare eficientă a tenului. De asemenea, semințele de in ajută la dezvoltarea reparării celulelor pielii. Uleiul de in ajută la obținerea unui ten fără iregularități, pete sau altfel de iritații.

  • Protejează împotriva diabetului

Semințele de in joacă un rol important în reducerea riscului îmbolnăvirii de diabet și la menținerea într-un stadiu incipient în cazul în care ești deja afectat de această boală. Rezultatul unui studiu în care aproximativ 60 de persoane cu niveluri mari de glicemie au avut parte de o alimentație bazată pe semințe de in este unul pozitiv. Astfel, uleiul de in a ajutat la îmbunătățirea senzitivității legată de insulină. Se știe că rezistența față de insulină este cea care cauzează diabet.

Este recomandat să consumi zilnic alimente pe bază de in, deoarece acestea îmbunătățesc controlul asupra glucozei – mai ales în cazul persoanelor supraponderale care suferă de prediabet. De altfel, dacă suferi deja de diabet, consumul de ulei de in a prevenit boli ale creierului cauzate de această boală. Acest lucru se datorează faptului că uleiul a încetat stresul oxidativ, astfel îmbunătățind nivelurile de neutransmitățori. Drept urmare, a ajutat la protecția celulelor creierului.

Însă, aceste efecte nu s-au observat la toți consumatorii de ulei in. Datorită faptului că organismele noastre sunt diferite, ele reacționează diferit la anumite substanțe. Din acest motiv, există mereu posibilitatea ca la unele persoane sa actioneze mai rapid si eficient, în timp ce la alte persoane mai puțin.

Există o mulțime de alte beneficii ale uleiului de in pe care te invit să le descoperi accesând linkul www.uleielixir.ro. Dacă dorești să adaugi în alimentația ta uleiul de in, poți începe prin a investiga acest site. Aici poți găsi informații despre avantajele unei astfel de alimentații bogate în acizi grași.