Beneficii aduse de ceapa si usturoi

V-ati gandit vreodata la beneficiile aduse de alimentele, legumele sau frunctele care le consumati zilnic? Nu de putine ori cred ca ati observat ca cei care consuma ceapa sau usturoi racesc mai greu sau mai rar decat cei care nu o fac. Dar mai exista asemenea alimente care ne ajuta pe noi si organismul nostrum.
Astfel am aflat ca ceapa si usturoiul au in compozitia lor numerosi antioxidanti care ucid bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand, astfel sistemul imunitar si intarindu-l.

Alicina este ingredientul activ din usturoi si actioneaza precum un antibiotic, distrugand o varietate de virusuri si infectii puternice ale noastre. Ce am aflat e faptul ca au aparut chiar in farmacii si in magazinele de produse naturiste preparate de usturoi mai ales pentru consumatorii speriati de mirosul urat al lui.
Pentru a avea totusi efectul dorit se recomanda usturoi asa cum e el de la mama-natura, adaugat in mancare, la sfarsit, cand vasul se ia de pe flacara. De ce nu am putea sa il adaugam de la inceput? Pentru ca stim cu totii ca procesul de prelucrare afecteaza grav calitatea naturala a produsului.

Ceapa in schimb este cunoscuta ca fiind un bun analgezic, antiinflamator si ajutor de neegalat pentru circulatia sangelui si este folosita si astazi de cunoscatori ca tratament impotriva racelii sau a tusei. Ceapa poate fi consumata ca atare, la ciorbe mai ales, in salata sau in mancare gatita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *