Atentie la excesele ce ne pasc de sarbatori

O data cu sarbatorile pascale revin si problemele de greutate. Pentru ca este un post mai aspru si cel mai lung de peste an riscul de a ne „avanta” cu mai multa pofta la mancare este  mai mare. E ca si cum tii dieta pana obosesti si cand te-ai plictisit incepi sa-ti faci poftele de orice fel. Si cum nu este vorba doar despre partea culinara sarbatorile pascale aduc o noua grija. Cum sa combati insa pofta acerba de friptura de miel, de pasca delicioasa si cozonac? Este ca si cum nu ai trai din plin aceste sarbatori.

Pana si cei care sunt in general preocupati de silueta isi pun in gand sa se abata de la drumul lor pentru a savura deliciile sarbatorilor. Si cand a fi cumpatat nu este ceea ce poti sa faci invata sa gatesti sanatos! Poate fi vorba de produse fara gluten pe care le cumperi, comenzi speciale pentru a tine sub controil glicemia ta si caloriile pe care le consumi. Insa totul vine cu un pret mult mai ridicat. Aici se face o mare diferenta intre grija si „merge si asa, macar de data asta”.

Ar fi pana la urma un mic ghid de autoeducatie. De ce sa mananci mai mult decat de obicei? Exista produse traditionale vedete acum insa atat timp cat pastrezi o decenta a cantitatii iti faci si pofta si ai grija si de eventualele urmari cand faci excese. Caci nu este vorba numai de ceva kilograme in plus dar supraincarcarea stomacului care duc la un lung sir de afectiuni. De la arsuri in cel mai usor caz pana la probleme de stomac si digestie nu este de mirare ca in astfel de perioade stocul de pastile pentru astfel de afectiuni se epuizeaza la fel ca si carnea de miel sau oualele de pe rafturile magazinelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *