Ajutorul de crestere a copilului in prezenta bonei

Dificultatea de a creste un copil raportat la o familei tanara nu se rezuma numai la partea de venit ci de nevoie de a se intoarce la munca insa grija cand vine vorba de copil. Cresele sunt prea putine, unii nu sunt de acord, in unele cazuri bunicii de ambele parti fie nu exista, fie au inca un program de munca si in orice caz nu reprezinta o optiune viabila. Un proiect propus si care isi asteapta verdictul la sfarsitul lunii ar putea veni cu o mana de ajutor, sau mai bine zis cu o prezenta de ajutor.

Propunerea vizeaza ca indiferent de situatia familiei la cerere sa se poate baza pe prezenta unei bone platite de stat pentru a ingriji copilul. Insa cu o situatie complexa care trebuie dezbatuta proiectul ar putea fi privit cu neincredere. Luand in calcul doar ideea in sine de a lasa copilul in grija unei bone unii parinti sunt cu adevarat panicati si cu lipsa de incredere intr-un astfel de sistem. Ne intrebam cum se va face selectia, vor avea parintii un cuvant de spus in ceea ce priveste alegerea bonei? Cu o riguriozitate in acest plan parintii au pretentii exigente. Insa daca te gandesti ca nu vrei sa aduci un om strain in casa ta ar putea fi varianta ca bona sa aibe grija de copil la domiciliul acesteia in schimb.

O alta chestiune de natura sa bulverseze este cum va sta acest proiect in picioare. Cum bani de la stat pentru diferite domenii nu exista ne indoim ca in cazul bonelor se va schimba. Asta va implica ca bonele sa lucreze cu acte in regula pentru ca taxele platite catre stat sa insemne posibilitatea de a dezvolta conceptul in Romania. Cu o putere de a intelege redusa, cu nevoia de a fi vorba despre cineva cunoscut in Romania a fi bona este poate nici macar o meserie ci o activitate sezoniera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *