10 chestii pe care trebuie sa le stii din timp

O parte dintre noi regretam unele lucruri pe care ne-am fi dorit sa le facem mai din timp sau care s-ar fi dovedit de ajutor, daca le acordam atentia potrivita. Stim ca niciodata nu e prea tarziu pentru nimic, dar unele lucruri trebuie facute la timpul lor.

Din postura unui om cu experienta iti recomand urmatoarele lucruri:

 1. Citeste!Citeste!Citeste! In liceu, atunci cand incercam sa citesc o carte, de cele mai multe ori ma cuprindea somnul. Insa,vei fi surprins de cat de mult te poate ajuta cititul. Aceasta actiune reprezinta un mod de a te relaxa, de a-ti pune mintea la contributie si de a-ti schimba sau nu opiniile, gandurile si atitudinile.
 2. Cei din jur te vor prost. De la reclamele de teleshopping pana la emisiunile de dezbatere, toata lumea te vrea prost, pentru ca este foarte usor sa obtii bani de la un om mai putin informat. Acesta este usor de manipulat. Asa ca daca nu vrei sa ti se intample tie asta, acorda mai multa atentie educatiei tale si dezvoltarii tale personale si profesionale.
 3. Scoala nu te face destept. Chiar daca ai avut note bune si foarte bune in timpul scolii, acest lucru nu este de ajuns. Investeste si in educatia ta extracurriculara. Vei avea doar de castigat.
 4. Invata de la altii. Mai ales de la oamenii maturi. Se spune adesea „daca nu ai un batran, sa iti cumperi unul”. Invata din greselile tale si ale altora, dar in acelasi timp nu te lasa influentat de succesele lor. Asa ca „fura” cat mai mult din experienta altora.
 5. Fa-miscare
  Fa-miscare

  Ai incredere in fortele proprii! Iti amintesti de momentele din scoala, cand ridicai mana la istorie sa raspunzi, dar parca ceva nu te lasa, iar un alt coleg ofera un raspuns identic cu cel pe care voiai sa-l dai tu si se dovedeste a fi bun? Cam in acelasi mod pierdem o multime de oportunitati din cauza neincrederii in noi.

 6. Odihneste-te indeajuns! Nu-ti priva organismul de odihna, pentru ca vei putea deveni ineficient in ceea ce faci.
 7. Incearca sa nu schimbi pe nimeni. Toti avem tendinta sa schimbam persoana de langa noi, mai ales intr-o relatie. Mai bine cauta alta persoana, decat sa incerci sa o schimbi.
 8. Vrei sa te simti bogat? Numara lucrurile pe care le ai si pe care nu le pot cumpara banii.
 9. Planifica-ti viitorul. Proiectul tau de viata dezvolta-l incetul cu incetul.
 10. Fa miscare! Sportul este foarte important. Te mentine sanatos si devii plin de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *